Förvaltningsavtal

Avtal gällande fastighetsförvaltning för BRF eller fastighetsägare

En bostadsrättsförening eller fastighetsägare har i regel ett avtal med en fastighetsförvaltare, som sköter om det dagliga underhållet av fastigheten och i många fall även administrerar hyror och avgifter samt övrig ekonomi. Det är idag inte ovanligt att större fastighetsförvaltare erbjuder helhetslösningar inom förvaltning som innefattar både service, ekonomi och andra förvaltningsområden. Detta brukar ibland kallas totalförvaltning.  

Vad är fastighetsförvaltning?

Kort beskrivet innebär fastighetsförvaltning att en extern aktör tar på sig ansvaret för driften av fastigheten. De sköter den tekniska förvaltningen, servicen på byggnader och de utomhusmiljöer som tillhör fastigheten, till exempel skötsel av rabatter, reparation av trasiga tvättmaskiner eller byte av lampor. Ett förvaltningsbolag kan också handha den ekonomiska biten, vilket är vanligt framför allt hos bostadsrättsföreningar. Man sköter då föreningens ekonomi med bokföring, inkassering av avgifter från medlemmarna och andra uppgifter. Ett förvaltningsbolag kan även hjälpa föreningen eller fastighetsägaren att se framåt och planera eventuella underhållsarbeten, renoveringar eller ombyggnader.  

Hur vi kan hjälpa till

Det finns många förvaltningsbolag och alla erbjuder olika typer av tjänster och helhetslösningar. Som föreningsstyrelse eller fastighetsägare kan det vara svårt att veta hur man ska börja välja och vilka punkter som är viktiga att titta på i en offert. Många föreningar och fastighetsägare kör på med samma förvaltningsbolag av gammal vana, fast man inte är helt nöjda. Det kan finnas mycket pengar att spara på att omförhandla förvaltningsavtalet eller hitta en ny leverantör av förvaltningstjänster. Våra fastighetsjurister har stor erfarenhet av att hjälpa kunder hitta en förvaltare som passar dem. Vi kan hjälpa er med att identifiera era behov och vad ni ska titta efter i offerter för att kunna jämföra dem. Tillsammans med er ser vi till att det förvaltningsavtal ni till sist skriver under verkligen är det bästa för er utifrån era förutsättningar.

Är du i behov av juridiska tjänster eller kanske bara behöver lite råd? Kontakta oss för en gratis rådgivning!

Fri inledande konsultation eller ring 08-673 51 80