Målsägandebiträde

Erfarna representanter vid brottmål

Den som har blivit utsatt för ett brott kallas för målsägande. Har man som målsägande blivit utsatt för ett brott som kan ge fängelse för den tilltalade, till exempel ett sexualbrott, en misshandel eller ett rån, har man rätt till ett målsägandebiträde som bekostas av staten. Ett målsägande kan vara en advokat eller en biträdande jurist, och har till uppgift att tillvarata den målsägandes intressen under rättegången och även föra talan om enskilt anspråk, dvs skadestånd, om domstolen inte gör det.

Som målsägande har man rätt att själv utse vem man vill ha som målsägandebiträde. Detta kan göras så fort förundersökningen inletts. Om man inte själv anger vem man vill ha som målsägandebiträde kommer domstolen att utse en person. Skulle man senare under rättegången vilja byta målsägandebiträde kan man begära detta, men man kan inte vara säker på att det beviljas. Därför är det bra att kontakta en advokatbyrå så snart som möjligt inför ett brottmål där man är målsägande.

 

Vi hjälper dig med målsägandebiträde

Som målsägande betalar du ingenting för ditt biträde, vilket är viktigt att komma ihåg. Du har rätt att utse vem du vill som din representant och här är det naturligtvis viktigt att du utser en advokat eller jurist med kunskap inom det område som målet gäller. På Salmi har vi kunskaper inom ett stort område av brottmål och vi försöker alltid hitta rätt representant för dig.

Som brottsoffer och målsägande befinner man sig i en sårbar och utsatt situation och det är viktigt att man känner förtroende för den som ska representera en i en rättegång. Därför är det bra att ta god tid på sig för att hitta en advokat eller jurist man känner att man litar på. Vi har bred erfarenhet inom brottmål och hjälper dig som målsägandebiträden med att föra din talan och undersöker möjligheterna till skadestånd. Vi vet hur viktigt det är att känna att man litar på sin juridiska representant och därför erbjuder vi alltid en kostnadsfri konsultation där vi presenterar oss själva och berättar hur vi kan hjälpa dig vid en rättegång. Välkommen att höra av dig om du har några frågor!

Är du i behov av juridiska tjänster eller kanske bara behöver lite råd? Kontakta oss för en gratis rådgivning!

Fri inledande konsultation eller ring 08-599 20 820